Programma

Kick off

Op 29 september 2012 vindt de kick-off van Charlois aan het Water plaats. Het terrein ondergaat die dag een ruimtelijke en theatrale metamorfose en tijdens een van de rondleidingen kan iedereen daar getuige van zijn!

Zaterdag 29 september van 11:00 tot 20:00 uur – GRATIS TOEGANG

Locatie: Brielselaan 175 – Rotterdam Charlois (Opent in Google Maps)

Wat kan je verwachten?

Je wordt gastvrij ontvangen op het evenementenplein dat speciaal voor deze dag is ingericht als ontmoetingspunt. Daar krijgt iedereen informatie over de rondleiding en leer je je gids kennen. Voorzien van een bouwhelm en veiligheidsbril neemt de gids je mee terug in de tijd toen hier nog afval werd verbrand. Je krijgt alles te horen en te zien over het afvalverwerkingsproces, zoals dat vroeger in dit gebouw plaatsvond. Hoe kwam het afval in de ovens terecht? Werd er alleen maar vuil verbrand in dit complex? Je bezoekt de verschillende delen van het complex; de elektrische centrale met zijn enorme turbines, de stilgelegde ovens, de bedrijfskantine en de controlecabine voor de kraanbediening. Je kunt eindelijk zien wat er achter de blinkende gevels van de rookgasreiniger zit.

Tijdens de tour stoppen we drie keer voor interessante verhalen. In videoportretten vertellen (oud)-werknemers van de fabriek hun verhaal over het dagelijks werk hier. Hoe is/was het om hier te werken? In een historische lezing hoor je meer over de geschiedenis van het complex. Hoe zag het hier 100 jaar geleden uit? Hoe werd vroeger ons vuilnis verwerkt? Door middel van een afval-quiz worden kom je meer te weten over  afval & recycling. En er zijn mooie prijzen te winnen!

Onderweg geniet je op een aantal punten van het prachtige uitzicht op de skyline van Rotterdam. De tocht wordt afgesloten op het plein waar je jouw wensen en ideeën over de Maashavenkades Charlois kunt achterlaten. Je rond je bezoek af met een lekker drankje of hapje – made in Charlois.

Tijden en reserveren

De rondleidingen beginnen op vaste tijden en hebben een maximum aantal toegestane bezoekers per ronde. Reserveren wordt aanbevolen. Dat kan via het formulier op onze homepage.

Ronde 1. 11:00 – 12.45 uur
Opening om 13.00 uur
Ronde 2. 13:30 – 15:15 uur
Ronde 3. 16:00 – 17:45 uur
Ronde 4. 18:00 – 19:45 uur

Veiligheid

Om de veiligheid in de fabriek en op het fabrieksterrein te waarborgen geldt er een aantal regels
Kijk voor alle veiligheidsvoorschriften onder INFORMATIE