Premiere Theatervoorstelling & Opening Tentoonstelling

Zaterdag 8 juni was de première van de locatievoorstelling Charlois aan het Water! Het was een spetterende  avond met prachtig weer en mooie verhalen! Tevens was de opening van de tentoonstelling waarin toekomstscenario’s voor de Maashavenkades te zien zijn tot 6 juli!

Nadat je je kaartje bij de kassa aan de Zwartewaalstraat hebt gekocht, loop je als bezoeker meteen de tentoonstellingsruimte binnen. Hier is de weg naar de toekomst verbeeld in een symbolische route naar de Maashavenkade, die de bezoekers later in de voorstelling in het echt maken. De verschillende lagen van de stad zijn hier zichtbaar gemaakt en in het klein te ervaren.

De eerste ontmoeting is de dijk van de Brielselaan, opgebouwd uit zandzakken, met de drie grote gebouwen aan de Maashaven als coulisse erachter. Een toeristisch informatiepaneel op de dijk benadrukt de cultuurhistorische waarde van deze gebouwen. In de verte is de skyline van Rotterdam en Katendrecht  zichtbaar. Over de dijk sta je voor de robuste gebouwen aan de Brielselaan: de Vuilverbrander, de Meelfabriek en de Graansilo. Op en  in de gebouwen kun je aan de hand van verschillende boekjes informatie vinden en je verdiepen in het onderzoek van Vitibuck Architects en G-Routes.

Heden en verleden komen hier samen in verhalen, analyses en toekomstscenario’s. En dan sta je ineens oog in oog met het uitzicht vanuit Charlois: de SS-Rotterdam, de nieuwbouw van Katendrecht en de skyline van Rotterdam. Charlois gaat veranderen, maar hoe? Vier uitgewerkte scenario’s nemen je mee naar de toekomst – het jaar 2023.

Met deze toekomstbeelden in je achterhoofd kan de echte reis beginnen naar de Maashavenkade. Het begint met “De Architect”… ja wat daarna komt, daar verklappen we niets over.

Kom kijken! Mis het niet! Reserveer gauw je kaartje op www.rotterdamswijktheater.nl VOL=VOL