Picknick Charlois & VeerpontZuid

Op zondag 20 september organiseert Charlois aan het Water een picknick op het Charloisse Hoofd.

U kunt te voet, per fiets of met de auto komen, maar het leukst is de VeerpontZuid, die speciaal voor deze dag tussen Charlois en Katendrecht (achter SS Rotterdam) vaart. Deze overtocht is gratis en de fiets kan mee!

Er is vermaak voor groot en klein; lekker eten en drinken, sportieve spelletjes en een bingo met prachtige prijzen.

Als ‘special guest’ komt Marja van Katendrecht; door RTV Rijnmond uitgeroepen tot ambassadrice van Rotterdam.

Wees welkom op een van de mooiste plekjes aan de Maas! Lekker luieren op het gras terwijl de bootjes langsvaren en het veerpontje komt en gaat.

11:00 – 18:00 uur              Veerpont Charlois –Katendrecht

12:00 – 17:00 uur              Picknick op het Charloisse Hoofd (entree fietstunnel)

Sport&Spel – Bingo – Muziek

Met ‘special guest’ Marja van Katendrecht!

De Picknick

Het grasveld langs het Ponserpad wordt voor één dag een ontmoetingsplek; een welkome ontvangst op Zuid. De picknick is er voor de buurt en bezoekers. Samen met vrijwilligers zijn grote picknickkleden gemaakt. Aan omwonenden zijn picknickmandjes uitgedeeld die ter plekke kunnen worden gevuld. Uiteraard kunt u ook uw eigen picknickmand meenemen!

Rondom de picknick vinden allerlei leuke activiteiten plaats; hoelahoep, zaklopen, badminton, bingo en nog meer.

‘Special Guest’ op de picknick is Marja van Katendrecht; het alter-ego van theatermaker Art-Jan de Vries. Marja is een vrouw van middelbare leeftijd, die soms een beetje eenzaam is, maar altijd in is voor een nieuw avontuur. Marja neemt haar familie, buurvrouw en een hoop (muzikale) gezelligheid mee!

De Veerpont

De VeerpontZuid zal varen tussen het Charloisse Hoofd, nabij de fietstunnel, en de SS_Rotterdam op Katendrecht. De overtocht is gratis en de fiets kan mee!

In juni en juli j.l. is er een enquête gestart over de VeerpontZuid, de veerverbinding tussen Charlois en Katendrecht. Inmiddels hebben meer dan 900 mensen deze enquête ingevuld!

Op deze zondag zullen we nog een laatste zet geven aan dit burgerinitiatief om nog meer mensen daarbij te betrekken. Help ons en uzelf deze campagne tot een nog groter succes te brengen, voor verspreiding zijn er flyers, posters, bumperstickers en t-shirts!

Achtergrond

Met de picknick willen Charlois aan het Water en VeerpontZuid deze prachtige plek aan de Maas beter benutten en de bereikbaarheid van Charlois verbeteren.

Als plek is het Charloisse Hoofd voor veel bewoners een bezoekers een belangrijk oriëntatiemoment in hun dagelijkse route. Voor omwonenden biedt het grasveld een ongekend grote groene ruimte midden in de stad met zicht op het water. Kortom, een geweldige plek, die ondergewaardeerd en onderbelicht blijft.

De bereikbaarheid van Charlois is al jaren een grote zorg van veel bewoners. En het wordt alleen maar slechter als de Maastunnel 2 jaar dicht gaat voor groot onderhoud. Voor een brug over de Maashaven is voorlopig geen geld dus is een pontverbinding het juiste alternatief over water. Hiermee wordt de mobiliteit van bewoners en binding met het stadscentrum enorm verbeterd!