Theater

“Mijn man verzamelde schilderijen van Van der Zwalm. Die schilderde havengezichten, onder andere ook de Maashaven. Je weet niet wat je ziet, hoe druk het hier was met al die schepen en die graanelevatoren. Je gaat dan toch anders kijken naar de Maashaven” – bewoonster Ellen

IKfX6

Een theater avontuur op locatie aan de Maashavenkade van Rotterdam Zuid

Ontdek in de weekenden van juni en begin juli een historische plek waar Charlois en de Maas elkaar raken! Maak met lokale gidsen de oversteek van de Tarwewijk naar de Maashavenkade. Persoonlijke verhalen over veranderingen en toekomstdromen komen tot leven in een theatervoorstelling gespeeld door buurtbewoners, (ex)schippers, moedige wereldvrouwen, vuilnismannen en studenten van de Codarts Dansacademie. Laat u meeslepen in een dans die de veranderingen van het gebied verbeeldt.

Tom: “Moet je dat nou zien… Het SS Rotterdam. Hét boegbeeld van de Rotterdamse haven. Heeft mijn pa nog mee helpen bouwen. Tegenwoordig is ze niets meer dan een veel te dure attractie, met haar kont de verkeerde kant op. De Maashavenkade verandert steeds meer in een pretpark. Wat is Rotterdam nog tegenwoordig?”

 Farah: “Hier is de wereld vol kleuren.  Tussen al die kleuren kan ik zijn wie ik ben. Misschien is dat wel Rotterdam.” 

Over het locatieproject …

Er is reuring aan de Maashavenkade. Havenactiviteiten trekken weg; er komen nieuwe ondernemers en initiatieven voor terug. Wat betekent dat voor de identiteit van Rotterdam? En hoe gaan bewoners met deze veranderingen om? Hoe gaat het verder met de Maashavenkades in Rotterdam-Charlois? Rotterdams Wijktheater, Vitibuck Architects en G-Routes hebben het initiatief genomen om de potentie en mogelijkheden van dit gebied zichtbaar te maken. Dit doen ze niet alleen, maar samen met bewoners en ondernemers uit Charlois.

Terwijl Vitibuck Architects en G-Routes bezig zijn met het overkoepelend onderzoek werkt het RWT aan de theatervoorstelling waarbij de verhalen van de bewoners en havenwerkers.

Regie: Stefan van Hees, Kaat Zoontjens, Hans Lein, Jasmina Ibrahimovic

KAARTVERKOOP START MEDIO APRIL 2013!

KAARTEN:

Kaarten á € 12,50 kunt u uitsluitend kopen via www.rotterdamswijktheater.nl  U kunt ook telefonisch (010 423 01 92) reserveren en het bedrag overmaken op onze bankrekening.

STARTLOCATIE:

Zwaartewaalstraat 191, Tarwewijk, Rotterdam

AANVANG:

De voorstelling begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur

DINEREN OP EEN BIJZONDERE LOCATIE:

Vanaf 18.00 uur (vooraf aan de voorstelling) is het mogelijk om op de locatie te dineren. In verband met het beperkte aantal plaatsen vragen wij u hiervoor apart van de voorstelling te reserveren via (010) 423 01 92.

KORTING:

– Rotterdampashouders krijgen 25% korting bij aankoop van entreekaart.

– CJP, 65+, Studentenpas krijgen € 2,50 korting

PERSINFORMATIE:

Rotterdams Wijktheater (010) 423 01 92

SPEELLIJST:  6, 7, 8, 9 juni/ 13, 14, 15 juni / 20, 21, 22 juni /27, 28, 29 juni /4, 5, 6, juli

Voor meer info zie: http://www.rotterdamswijktheater.nl/voorstelling/charlois_aan_het_water/73

 

DaszM