Maashaven Cinema op zaterdag 16 september

Een bijzondere filmervaring aan het water in Charlois!

Een lekkere stoel mee, een hapje en een drankje op schoot en heerlijk genieten van bijzondere films – dat kan zaterdag 16 september op het Balkon aan de Maashaven in Rotterdam Charlois. Tegen de achtergrond van de Rotterdamse skyline presenteert Charlois aan het Water de première van “De verdwenen Dordtsestraatweg”. De film neemt het publiek mee langs de geschiedenis van deze weg, de havenbaronnen en de verhalen van bewoners. Het avondvullende programma omvat een reeks korte films Made in Rotterdam.

Een bijzondere avond in de buitenlucht met de première van de documentaire “De verdwenen Dordtsestraatweg” waarin de geschiedenis tot de verbeelding spreekt – zeker in een dynamische context als de haven. Deze documentaire is een samenwerking van Vitibuck Architects, architect Gert Jacob de Graaf en filmmaker Andre Pijnappel. De vier andere films zijn van jonge filmmakers uit Rotterdam. Ook zij gebruiken de stad als achtergrond en inspiratiebron voor hun films.

Programma:  

Papa (Zouhair Mtazi, 2017)/ Drama met spannende cliffhanger

Venturi (Maurice de Bruijne, 2016)/ Coming of age film over obsessies, angsten en vrijheid

Pensionado (Shariff Nasr, 2016)/ Een film over de kunst van het afscheid nemen

De verdwenen Dordtsestraatweg – première/ Reconstructie van een historische toegangsweg van Rotterdam

Underdog (Marcel Eikelenboom, 2016)/ Een ogenschijnlijk onverslaanbare actieheld wordt dwarsgezeten door een onwaarschijnlijk duo

 

Waar:                 Balkon aan de Maashaven, Brielselaan 55, 3081AA, Rotterdam

Wanneer:         zaterdag 16 september 2017 van 20:00 uur  – 22:00 uur

Entree:              GRATIS  –  Neem je eigen stoeltje mee !

Graag aanmelden via info@charloisaanhetwater.nl  of  www.facebook.com/CharloisahW

De buitenbioscoop aan de Maashaven is een initiatief van Stichting Charlois aan het Water. Het doel van de stichting is een duurzame verbinding tussen haven en wijk te bewerkstellingen en de Maashavenkades weer onderdeel te laten zijn van Charlois.

Meer informatie zie www.charloisaanhetwater.nl

Deze activiteit is tot stand gekomen met dank aan:

Vitibuck Architects, Gert Jacob de Graaf, DIVE-TV, Stichting Bevordering van Volkskracht, Havenbedrijf Rotterdam, Gebiedscommissie Charlois, Gemeente Rotterdam – Dienst Kunst en Cultuur, Kaboul Vermijs Cultuurscout Charlois.