Beleef Charlois aan het Water

Een theatraal avontuur op locatie aan de Maashavenkade van Rotterdam Zuid

Ontdek in de weekenden van juni en begin juli een historische plek waar Charlois en de Maas elkaar raken! Maak met lokale gidsen de oversteek van de Tarwewijk naar de Maashavenkade. Persoonlijke verhalen over veranderingen en toekomstdromen komen tot leven in een theatervoorstelling gespeeld door buurtbewoners, (ex)schippers, moedige wereldvrouwen, vuilnismannen en studenten van de Codarts Dansacademie. Laat u meeslepen in een dans die de veranderingen van het gebied verbeeldt, en deel uw dromen over deze plek tijdens het publieke debat op dinsdag 2 juli.

Er is reuring aan de Maashavenkade. Jarenlang emigreerden havenarbeiders en schippers uit allerlei werelddelen naar Charlois. Nu trekken havenactiviteiten weg; er komen nieuwe ondernemers en initiatieven voor terug. Wat betekent dat voor de identiteit van Charlois, als een wijk gebouwd en gevormd door en voor de haven? Hoe gaat het verder met de Maashavenkades in Rotterdam-Charlois? En hoe gaan bewoners met deze veranderingen om?

De dynamiek langs het water biedt nieuwe kansen voor de aangrenzende wijken. Daarom hebben het Rotterdams Wijktheater, Vitibuck Architects en G-Routes meer dan een jaar geleden het initiatief genomen om de verhalen, de kansen en de mogelijkheden van dit gebied zichtbaar te maken. Dit stedelijke onderzoek doen ze niet alleen, maar samen met bewoners en ondernemers uit Charlois. De resultaten zijn verwerkt in de theatervoorstelling en te zien in een tentoonstelling op locatie. Als afsluiting van het onderzoek vindt een publiek debat plaats, waar iedereen zijn of haar gouden idee voor de toekomst van de Maashavenkades kan aandragen.

Data theatervoorstellingen: 6 juni, 7 juni, 8 juni, 9 juni, 13 juni, 14 juni, 15 juni, 20 juni, 21 juni, 22 juni, 27 juni, 28 juni,  29 juni, 4 juli, 5 juli, 6 juli

Tijd: 20:00u (vooraf aan de voorstelling mogelijkheid tot dineren op locatie, vanaf 18:00u)

Locatie: Zwartewaalstraat 191, Tarwewijk, Rotterdam

Kaarten à €12,50 te koop via www.rotterdamswijktheater.nl

reserveren eten: info@rotterdamswijktheater.nl

Opening tentoonstelling:

Zaterdag 8 juni (te bezichtigen t/m 6 juli tijdens de avonden van de voorstelling)

Op de tentoonstelling zijn de toekomstdromen voor de Maashavenkades te zien; het resultaat van het stedelijk experiment in dit gebied door Vitibuck Architects en G-Routes.

Datum publiek debat: Dinsdag 2 juli

Tijd: om 19.30u, met aansluitend een theater-onderdeel

Locatie: Zwartewaalstraat 191, Tarwewijk, Rotterdam

Het debat (in samenwerking met het Rotterdamse architectuurcentrum AIR) gaat over de toekomst van de Maashavenkades Charlois. Aanwezig zijn o.a. de wethouders Karakus (van Rotterdam Zuid) en Baljeu (Haven).