Balkon aan de Maashaven open

Gisteren was de opening van het parkje “Balkon aan de Maashaven”. Dit is gevierd passend bij de tijd van het jaar met lichtfakkels, vuurkorven en wensballonen. De eerste wensballon met alle goede wensen voor Charlois, hebben wethouder Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) en Ronald Tol, voorzitter gebiedscommissie Charlois, samen opgelaten.

Op de plaats van het voormalige Esso tankstation aan de Brielselaan ligt nu een mooi parkje. Wethouder Struijvenberg: ‘Ik ben trots op de herontwikkeling van het bedrijvengebied tot een prachtig parkje voor de bewoners van de Tarwewijk, maar ook voor alle Rotterdammers. Kijk eens wat een prachtig uitzicht het heeft op de stad”.

Balkon aan de Maashaven biedt ruimte voor verschillende activiteiten voor een breed publiek met een mooi uitzicht op de Maashaven en de stad. Het is ingericht als een aantrekkelijke verblijfsplek en wandelroute. De herontwikkeling werd mede mogelijk door Europese subsidie. Het doel van de herontwikkeling van het bestaande grasveldje, de kade, voormalig tankstation en de bedrijvenstrook is om een nieuwe kwalitatief hoogwaardige en groene verblijfsruimte aan de stad en aan de Tarwewijk toe te voegen. Hiermee zijn de stadswijken meer verbonden met de Maashaven. Door de ligging en inrichting is het een plek waar vooral gezinnen, bewoners van middelbare leeftijd en senioren kunnen genieten van het uitzicht en recreëren. Het is geen hondenuitlaatplaats en evenmin een speeltuin. Natuurlijk kun je er ook spelen. De inrichting van het gebied maakt culturele activiteiten en (kleinschalige) evenementen mogelijk.

De opening is verzorgd door Vitibuck Architects. Met dank aan BigFish, Stichting Artertainment, vrijwilligers van DOCK, buurtmoeders Tarwewijk, TOS, Mr. NoOne Entertainment, Groove Kids, Fris Projecten, FC Millinx.  Fotograaf: Joke Schot