PickNick Charlois-25 september 12-17 uur

PickNick Charlois

Het parkje langs het Ponserpad wordt voor één dag een ontmoetingsplek. De picknick is er voor de buurt en bezoekers op Zuid. Samen met vrijwilligers zijn grote picknickkleden gemaakt. Aan omwonenden zijn picknicktasjes uitgedeeld die ter plekke kunnen worden gevuld. Uiteraard kunt u ook zelf uw broodjes meenemen!

Onze gastvrouw op de picknick is Marja van Katendrecht; het alter-ego van theatermaker Art-Jan de Vries. Marja is een vrouw van middelbare leeftijd, die soms een beetje eenzaam is, maar altijd in is voor een nieuw avontuur. Marja neemt haar familie, buurvrouw en een hoop (muzikale) gezelligheid mee!

Rondom de picknick vinden allerlei leuke activiteiten plaats; hoelahoep, zaklopen, acrobatiek, schilderen, fotoshoot, dichtkunst, bingo en nog meer. Deze activiteiten worden aangeboden door verschillende (bewoners)organisaties uit Charlois.

VeerpontZuid

Zondag 25 september is voor de VeerpontZuid een test-dag. Tijdens de PickNick Charlois kunnen bezoekers tussen 12 en 17 uur overvaren tussen het Charloisse Hoofd, nabij de fietstunnel, en de SS_Rotterdam op Katendrecht. De overtocht is gratis en de fiets kan mee!

Naamgeving parkje

Omwonenden wordt in aanloop naar de Picknick gevraagd namen in te leveren voor het parkje langs het Ponserpad. Welke naam verdient dit parkje aan de Maas? Circuleren er al bijnamen? Wie voor 22 september een naam inlevert op info@charloisaanhetwater.nl of www.facebook.com/paviljoenahW krijgt een gratis picknickpakket! Charlois aan het Water plaatst de meest aansprekende namen op een straatnaambord zodat bezoekers tijdens de picknick op hun favoriet kunnen stemmen.

Achtergrond

Met de picknick willen Charlois aan het Water en VeerpontZuid deze prachtige plek aan de Maas beter benutten en de bereikbaarheid van de stad verbeteren.

Als plek is het Charloisse Hoofd voor veel bewoners en bezoekers een belangrijk oriëntatiemoment in hun dagelijkse route. Voor omwonenden biedt het grasveld een ongekend grote groene ruimte midden in de stad met zicht op het water. Kortom, een geweldige plek, die ondergewaardeerd en onderbelicht blijft.

De bereikbaarheid van Charlois is al jaren een grote zorg van veel bewoners. En het wordt alleen maar slechter als de Maastunnel 2 jaar dicht gaat voor groot onderhoud. Voor een brug over de Maashaven is voorlopig geen geld dus is een pontverbinding het juiste alternatief over water. Hiermee wordt de mobiliteit van bewoners en binding met het stadscentrum enorm verbeterd!

Picknick Charlois  – 25 september 2016 van 12 tot 17 uur

met sport&spel , hoelahoop, acrobatiek, yoga, fotoshoot tussen 13 en 15uur – Bingo vanaf 15 uur – Veerpont tussen 12 en 17 uur

Ponserpad/Charloisse Hoofd – Rotterdam Charlois

www.charloisaanhetwater.nl    www.facebook.com/CharloisahW      www.veerpontzuid.nl

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Gebiedscommissie, VeerpontZuid, Stichting Artertainment, Stichting Bevordering van Volkskracht, Vitibuck Architects, Woonstad Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam

Met dank aan: o.a. Stichting De Nieuwe Nachtegaal, Stichting KICK, Bewonersorganisatie OVDB, TOS, Veldacademie, Cultuurwerkplaats Tarwewijk, DOCK, Stedelinks010, Juliette-Events, Cafe Teddybear, De Tenders, Susana Pedrosa, John van der Jagt, May Duits, Kanja&Olive, Nurcan Kaya, Dilek Bayraktar, Anja El Boudgani, Kamiel Verschuren

Illustratie: ©Iris Gloudemans

CAW-2016-flyer!_Page_1